Leuk dat je benieuwd bent wie er achter de schermen zit van Onlyaboutkids!

Laat ik mezelf voorstellen:

Hoi, ik ben Barbara, moeder van drie kinderen, twee jongens in de peuterleeftijd (eentje bijna een kleuter) en een tienerdame die dit jaar is gestart op de middelbare school. Mijn kanjer ‘manlief’ werkt in het hoger onderwijs en steunt mij waar mogelijk bij de opvoeding van onze kinderen.

Naast het zijn van fulltime mama en homemanager, ben ik al jaren (parttime) blogger (misschien ken je me wel van Onlybyme.nl) en parttime student. Ik volg een universitaire bachelor Psychologie sinds september 2022 (met inmiddels de eerste 20 EC binnen) en daarvoor heb ik behoorlijk wat HBO modules (130 EC) gevolgd in het werkveld van de zorg en het onderwijs.

Kennis vergaren vind ik dan ook geweldig en ik zie mezelf dan ook als een echte kennisjunk. De kans dat ik de rest van mijn leven blijf studeren is dan ook groot. Van elke cursus leer je immers weer nieuwe dingen die je in je leven kunt toepassen en dat geldt ook voor het bloggen. Want naast psychologie modules verdiep ik me ook geregeld in cursussen die me meer informatie geven over het bloggen en hoe je dat het beste kunt doen. Ook al begrijpen veel van mijn vrienden daar helemaal niets van. Er zijn immers tal van andere dingen te doen en je hebt maar een beperkt aantal uren in de dag die je ergens aan kunt besteden. Dat is wel een punt van aandacht: mijn dagen zijn altijd gevuld en ik zou liefst nog meer doen dan mogelijk is. Ik ben dan ook altijd bezig, zelfs als ik ontspan ben ik vaak nog passief bezig met iets als haken of in mijn hoofd nieuwe ideeën aan het uitbroeden.

Wat kan je hier voor soort blogs verwachten?

Iedereen met (jonge) kinderen weet dat deze de nodige tijd per dag in je agenda reserveren. Iets wat ik dan ook doe met liefde. Ik ben een ‘happy’ mom, hoewel ik ook best geregeld mezelf even afzonder en liefst dan de mamataken even laat voor wat ze zijn (soms is een half uurtje al zeer welkom). In mijn ogen een heel gezond gevoel, dat meer naar buiten gecommuniceerd mag worden (vind ik). Het moederschap wordt in mijn ogen dan ook te veel gebracht als iets fantastisch en je moet het liefst een ‘perfecte mama’ zijn. Uit ervaring kan ik je vertellen dat dat totale onzin is. Perfect ouderschap bestaat in mijn ogen dan ook niet. We doen wat we kunnen op de best mogelijke manier, met de best mogelijke intenties. Sommige dagen is accepteren dat alles in het honderd loopt dan ook het beste en je zal zien dat het op andere dagen weer geheel op rolletjes loopt. Geef jezelf wat ruimte en oordeel vooral niet negatief over jezelf als het allemaal even niet loopt zoals je zou willen en je het gevoel hebt alles fout te doen. Dit hoort erbij, geloof me!

Daar ik juist op deze voorstelpagina over de ‘onzin’ van het ‘perfecte ouderschap’ schrijf is denk ik erg tekenend voor hoe ik erin sta. Hier geen blogs waarin alles op enkel rolletjes loopt, maar ook de waarheid als het juist niet gaat zoals ik graag zou willen. Wel scherm ik bewust mijn kinderen af en zullen er geen herkenbare foto’s van hen worden geplaatst. Bloggen is mijn passie, niet die van hen. Dus mocht je puur op zoek zijn naar beeldmateriaal om te ‘zien’ hoe het met mijn kinderen gaat, dan is dit niet de plek voor jou.

Mocht je juist het verhaal erachter willen lezen, inclusief de mindere momenten die ik als moeder meemaak in de opvoeding of in zijn algemeen in het gezinsleven of juist waar ik individueel als vrouw (en moeder) tegen aan loop met tig nevenfuncties waaronder zzp-‘blogger’ (Is dat een woord? 😉 ) en student, dan nodig ik je uit vooral mee te lezen.

Het bloggen is voor mij dan ook een geweldige hobby (en uitlaatklep) naast al mijn andere dagelijkse bezigheden.

Leuk dat je dit hebt gelezen!

Groet, Barbara

Voel je welkom om je te abonneren op de nieuwsbrief zodat je van elke nieuwe persoonlijke blog op de hoogte wordt gebracht in je inbox.